Nieuws

Vernieuwing van de Limburgse economie


Uit de conjunctuurbarometer van Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijkt dat onze Limburgse economie het behoorlijk goed doet. Eigenlijk is dit schitterend nieuws. Met zijn allen zijn we de zoveelste crisis goed aan het doorkomen.

Het meest hoopvolle signaal komt van onderuit. Het aantal starters blijft de eerste drie maanden van 2016 zeer hoog. In maart 2016 waren er 365 starters. Dat zijn er 46 meer dan in maart 2015 en 83 meer dan in maart 2014. Sinds 2011 tellen we het hoogst aantal starters in het eerste kwartaal (+487 starters in vergelijking met het eerste kwartaal van 2015). Het is voorlopig nog afwachten of deze sterke trend zich blijft voortzetten maar niets laat het tegendeel vermoeden.

Starters zijn van levensbelang om onze economie nieuw leven in te blazen. De starters van vandaag zijn de grote bedrijven van morgen. En het ‘bruist’ in onze provincie. Wie bijvoorbeeld een kijkje neemt op de Corda Campus in Hasselt of C-mine Crib in Genk wordt ondergedompeld in een sfeer van jong en fris ondernemerschap.

Als Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijven we met ons BRYO-project inzetten op kwalitatieve starters. BRYO staat voor Bright & Young en is een netwerk van jonge, gedreven mensen tussen de 18 en de 36 jaar die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Davy Kestens van Sparkcentral, Wouter Uten van Ugentec en Geert Houben van Cubigo zijn slechts enkele spruiten uit de steeds aangroeiende BRYO-familie. We moeten hen steunen, we moeten hen koesteren want zij gaan, samen met nog zoveel mogelijk anderen, onze economische toekomst bepalen.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka Kamer van Koophandel Limburg

 

Vernieuwing van de Limburgse economie