Nieuws

Gepassioneerd ondernemer zijn... wat een privilege


Wat zijn we toch gelukzakken als gepassioneerde ondernemers: geen vakbond die ons zegt dat we maximum 9 uur per dag en maximum 38 uur per week mogen werken. Geen cao die ons verplicht om onszelf 250 euro koopkrachtbonus uit te betalen… geen overheid die verlangt om bij de eerste dag ziekte een doktersbriefje te gaan halen en dan best thuis te blijven…

Wij mogen tenminste zelf beslissen om ‘s avonds nog wat achtergelopen administratie in te halen en op zaterdag nog even naar het bedrijf te fietsen om een half dagje of een hele dag gepassioneerd te werken.

Wij mogen zelf beslissen om onze vergoeding nog een jaartje op hetzelfde niveau te laten -want de resultaten waren dan toch niet zo schitterend- en wij mogen bij de eerste ziektesymptomen zonder wroeging enkele dagen blijven doorzetten en doorwerken, in de veronderstelling dat dat griepje wel vanzelf zal overgaan.

Gepassioneerd ondernemer zijn… gewoon heerlijk!

Waarom? Omdat gepassioneerd ondernemen, naast uiteraard veel uitdagingen en stress, regelmatig, of ik durf zelfs zeggen meestal voldoening geeft. Vooral als je iets hebt kunnen verbeteren, iets anders dan anders hebt kunnen doen en het heeft resultaat. Dat verbeteren, dat creatief denken over oplossingen, iets nieuws beginnen, verder bouwen aan de toekomst van je bedrijf, dat is wat ondernemen zo heerlijk maakt.

Maar verder bouwen aan de toekomst van je bedrijf kan je dikwijls niet alleen. Je motiveert ook je medewerkers om er tegenaan te gaan. Je schoolt jezelf bij-dat kan uiteraard bij de OndernemersUniversiteit- en je legt je oor te luister bij collega-ondernemers. Dat mag uiteraard bij één van de C.E.O.-Limburg activiteiten. Sla daarom snel even je agenda open en markeer alvast 17 juni: onze ZomerBBQ. Fijne collega’s, lekker eten, fijne muziek - fijn netwerken.

Je hebt de OndernemersUniversiteit gemist? Geen probleem, in het najaar zijn we er opnieuw met een ijzersterk programma waar 90 ondernemers aan kunnen deelnemen. Vooraleer het zover is, komt er natuurlijk nog de zomer. Dus wens ik jullie allemaal naast heerlijk gepassioneerd ondernemen in de volgende weken ook een heerlijke zomer toe!

Tot spoedig!

Bart Balis

 

Gepassioneerd ondernemer zijn... wat een privilege