Nieuws

Vermijd financiële verlamming in de jaren na de overdracht.


Werner Paredis, voormalig familiaal zaakvoerder van drukkerij Haletra weet uit eigen ervaring hoe een familiale overdracht eraan toe gaat. Hoe heeft hij de aanstelling van een externe CEO ervaren?  

 “Naast de algemene leiding van ons familiebedrijf was ik ook verantwoordelijk voor het commerciële, mijn broer voor het technische”, legt Werner uit. “Toen ik een stap terug wilde zetten, kwam al snel het besef dat mijn broer niet al het werk alleen kon dragen. Daarom besloten we een externe CEO aan te stellen om mijn takenpakket over te nemen.” 

Dezelfde golflengte

Het is niet altijd makkelijk om de geknipte CEO te vinden. “Ik liet me leiden door mijn buikgevoel. Dirk en ik kenden mekaar al 20 jaar, ook op persoonlijk vlak. Door zijn perfectionistische ingesteldheid zaten we meteen op dezelfde golflengte. Mijn keuze werd bevestigd door de groei die Haletra kende na zijn aanstelling, zeker in deze moeilijke tijden.” Mewissen staat ondertussen drie jaar aan het hoofd van de drukkerij. 

Continuïteit, los van de familie

Het was een grote stap die heel wat vragen met zich meebracht, maar Werner hield vooral rekening met de  toegevoegde waarde. Door deze aanstelling kreeg Dieter, de zoon van Werner ook de ondernemersmicrobe te pakken. Ondertussen leidt hij samen met de externe CEO het bedrijf. “Op dit moment is er een goede harmonie en wisselwerking tussen mijn zoon en onze externe CEO. Dat werkt heel aanstekelijk en creëert een bepaalde drive. Daar ben ik heel gelukkig mee. Het bedrijf kan nu altijd verder, met of zonder familie.” 

Reserves voor investeringen

Volgens Werner is het heel belangrijk om reserves op te bouwen binnen het bedrijf. Dit maakt de overdracht een stuk gemakkelijker. “Veel bedrijven zijn financieel verlamd in de jaren na de overdracht. Investeringen staan dan dikwijls on hold.”

Hij benadrukt ook dat je bij de overname rekening moet houden met het overnamebedrag én het bedrag dat nodig is voor toekomstige investeringen. “Bovenop het overnamebedrag moeten er dus voldoende financiële middelen zijn om te kunnen blijven investeren. Want net die investeringen gecombineerd met de nieuwe dynamiek maken in de toekomst van het bedrijf het verschil.”

 

Vermijd financiële verlamming in de jaren na de overdracht.