Nieuws

Duurzaam ondernemerschap: professionalisering is de enige weg


Bij het woord duurzaam denken de meesten aan groen, transparant, work life balance, en andere hippe termen.

Onlangs zijn we op bedrijfsbezoek geweest bij Deliva, het bedrijf van Marleen Flemings en Herman Schepers. Niet zomaar een bedrijf maar een succesvol, professioneel gerund bedrijf, dat wekelijks meer dan 300.000 vacuüm maaltijden produceert met meer dan 100 medewerkers. Een bedrijf dat is kunnen groeien door de koppigheid van de ondernemer en het inzicht dat een professioneel beleid nodig is om succesvol de transitie van KMO naar Middelgrote Onderneming te maken. Ook dat is duurzaam ondernemen.

In het begin moet je alles zelf doen, maar als je bedrijf groeit en je doet alles zelf, dan kom je in een gevarenzone. Op tijd zien welke competenties je tekort komt en je omringen met talent dat je blinde vlekken aanvult, dat is duurzaam ondernemen. Zo’n professioneel beleid installeren, gaat echter niet zonder slag of stoot. Het begint bij de ondernemer zelf, die zich professionaliseert en bijschoolt omdat de noden van zijn bedrijf in de tijd veranderen. Bij C.E.O.-Limburg bieden we hiervoor een prachtig platform aan met de OndernemersUniversiteit.

Naast opleiding is ervaringsuitwisseling wellicht het meest gebruikte instrument om je als ondernemer bij te scholen. Ook hier zetten we bij C.E.O.-Limburg sterk op in: wil je gepassioneerde eigenaars-ondernemers ontmoeten die bereid zijn om hun kennis en ervaring te delen? Dan is C.E.O.- Limburg jouw platform bij uitstek. Meer dan 250 ondernemers ontmoeten elkaar op onze events om een sterk inhoudelijk netwerk uit te bouwen.

Ook bij C.E.O.-Limburg zetten we in op professionalisering: Gert Cielen zal als Algemeen Directeur de werking van onze club verduurzamen en ervoor zorgen dat ons aanbod nog beter is afgestemd op de noden van de gepassioneerde eigenaar-ondernemer. Graag horen wij van jullie hoe we als club jullie nog beter kunnen dienen. Aarzel dus niet om met Gert en Bettie contact op te nemen.

Ik wens je alvast een prettig eindejaar en een schitterende start in 2016.

Bart Balis

 

Duurzaam ondernemerschap: professionalisering is de enige weg