Nieuws

Van jongensdroom tot succesverhaal

Het geheim achter de razendsnelle groei van Destiny? Zin in ondernemerschap!


De opwinding van nieuwe technologie omzetten in een solide commercieel succes vereist zowel visie als een sterke greep op de praktische realiteit. Dat weten ook de broers Daan en Samuel De Wever van de onafhankelijke Belgische telecom operator Destiny. Eén van de snelst groeiende bedrijven binnen de telecomsector met een omzetgroei van 1209% over de afgelopen vijf jaar.

In 2008 wagen de broers De Wever de sprong en starten Destiny op. “Onze focus lag op het servicen van middelgrote bedrijven met 20 tot 500 werknemers”, vertelt kersvers managing director Daan De Wever. “Die markt is onderbediend. Voor grote operatoren is ze te klein, voor telefoonwinkels te groot. Vandaag blijft 95 % van de pitch waarmee we in 2008 naar investeerders trokken nog steeds de hoofdzaak van wat we doen. We blijven gefocust op onze doelgroep.”

Modulaire aanpak

Van in het begin investeerden Daan en Samuel zwaar in een salesteam. “We luisteren naar de noden van klanten en bieden, in tegenstelling tot de grote spelers op de markt, een modulaire aanpak. Die laat klanten toe om het systeem uit te bouwen dat ze nodig hebben. De expansie doorheen Europa volgde vanzelf toen Belgische klanten ons vroegen om hen ook in andere landen van dienst te zijn. De komende jaren hopen we op vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.”

Menselijk kapitaal

Om succesvol te blijven, gaat Destiny op korte termijn zijn veranderende businesscultuur managen. “We waren klein en ondernemend. Maar op twee jaar tijd gingen we van 20 naar 50 werknemers. En daar stopt het niet bij. We hebben de juiste systemen, processen en mensen nodig. Vooral dat menselijk kapitaal wordt steeds belangrijker. Het is essentieel dat onze mensen de bedrijfswaarden vatten en uitstralen.”

 

Volgende stap

De onderneming staat ook voor een volgende uitdaging, aangezien de markt geconsolideerd raakt. “Nu we een nieuwe fase inslaan met Destiny heb ik Marc Destrée onlangs opgevolgd als managing director. We gaan op zoek naar de geschikte investeerders en hebben een sterk team. Ons verhaal is nog lang niet gedaan. Binnen de vijf jaar willen we ons positioneren als leider in cloud communicatie.”

Erkenning

Die zin voor ondernemerschap viel ook het het netwerk voor topmanagers Top Management op. Zij bekroonden de inzet van de broers met de award ‘jonge topmanager van het jaar’. Daarnaast werd Samuel De Wever in maart verkozen tot Jonge Ondernemer van Vlaams Brabant (JCI).

Daan De Wever

Daan en Samuel De Wever