Nieuws

63 ondernemers zwaaien af aan OndernemersUniversiteit

Afgelopen vrijdag hebben 63 Limburgse eigenaars-ondernemers in Château Neercanne hun eerste certificaat van de OndernemersUniversiteit ontvangen. De OndernemersUniversiteit is het samenwerkingsverband tussen Universiteit Hasselt en de Club van Eigenaars-Ondernemers Limburg (C.E.O.-Limburg). Het hoofddoel is dat ondernemers onder begeleiding van een professor van elkaar leren volgens het principe van co-creatie.

De OndernemersUniversiteit is in september 2011 gestart met vier kwalitatieve clusters waarbij een ondernemer-voorzitter en een professor van de UHasselt het initiatief nemen. Binnen elke cluster werkten de deelnemers telkens rond een bepaald thema uit de bedrijfswereld dat samen verder uitgediept werd. Met een keuze uit 'Strategisch & Innovatie', 'Marketing & Communicatie', 'Jonge eigenaars-ondernemers' en 'Ambassadeurs van familiebedrijven/ex-ondernemers', was het aanbod van clusters waaruit de deelnemers konden kiezen alvast gevarieerd.

De eerste deelnemers waren unaniem lovend, wat de initiatiefnemers ertoe aanzet om volgend academiejaar zowel inhoudelijk als naar aantal sessies nog een tandje bij te steken. Dat volgende academiejaar, waarvoor de inschrijvingen nu al binnen komen, start eveneens in september.

Ondernemen met passie
'Een vereniging die netwerking en vriendschap tussen Limburgse eigenaars-ondernemers bevordert', zo laat C.E.O.-Limburg zich het best omschrijven. Het is een club van eigenaars-ondernemers die zowel het kapitaal als de leiding van hun bedrijf in handen hebben. Los van elke politieke kleur, met of zonder werknemers maar met een uitgesproken passie om te ondernemen.

C.E.O.-Limburg wil de Limburgse ondernemers een platform bieden waar duurzame contacten met collega's ontstaan. Waar ervaringen worden uitgewisseld en ideeën kunnen rijpen. En waar men op een aangename manier en in vertrouwen kennismaakt met elkaar en met nieuwe aspecten van het ondernemen.

Lijst van de geslaagde ondernemers >

 
63 ondernemers zwaaien af aan OndernemersUniversiteit


Digitale versie van de perstekst, logo OndernemersUniversiteit en een foto:

  1. Perstekst (docx)
  2. Perstekst (pdf)
  3. Logo (jpg)
  4. Foto (jpg)

Met vragen in verband met dit persbericht kunt u terecht bij:
  1. Matty Zadnikar - Voorzitter C.E.O.-Limburg - Tel. 089 300 910
  2. Bart De Witte - Communicatieverantwoordelijke - Tel. 011 398 290