Nieuws

Ontstressen met personeel in nieuwe Kim Clijsters Sports & Health Club

Vanaf 2012 verandert tenniscentrum De Boneput in Bree in de Kim Clijsters Sports & Health Club. Het huidige complex krijgt een grondige opfrisbeurt en wordt uitgebreid met een Energy Lab en de Kim Clijsters Academy. Hieraan hangt een prijskaartje van 2 miljoen euro waarvan sportmarketingbedrijf Golazo en Kim Clijsters elk de helft voor hun rekening nemen. Ook als ondernemer kan je er terecht voor onder meer seminaries of om de conditie van het personeel en klanten te laten screenen en bij te sturen. "Het moet een club zijn waar iedereen zich thuis voelt", zegt Clijsters.

Het bestaande tenniscentrum, dat fel verouderd is, krijgt in de eerste plaats een grondige facelift. Er komen twee nieuwe buitenvelden wat het totaal op 12 brengt. Daarnaast is extra verlichting op drie buitenterreinen en de volledige heraanleg van de binnenterreinen voorzien.

Drie banen krijgen zelfs speciaal US Open hardcourt of een vergelijkbare ondergrond als de grand slam in New York die Kim drie keer wist te winnen. Naast de opknapbeurt van de kleedkamers, het cafetaria en het terras is er een seminarieruimte voor 60 personen voorzien met de meest technologische projectiesnufjes.

Energy Lab Tennis

De gerenoveerde infrastructuur biedt niet enkel tennis, maar focust ook op training in het algemeen: fi tness, conditietraining en het prestigieuze Energy Lab Tennis. De nieuwste vestiging van Energy Lab biedt een mix van inspanningstests, bewegingsanalyse, voeding en mental coaching. Uniek voor België is de bewegings- en wedstrijdanalyse met de 'hawkeye'. Dat systeem analyseert onder meer baltraject, balsnelheid ... Bovendien kan je het in combinatie met hogesnelheidscamera's gebruiken voor de analyse van de slagbeweging.

"Met het Energy Lab Tennis willen we een leidinggevend adviescentrum opzetten waar zowel de recreant als de toptennisser op één dag een volledige doorlichting kan krijgen, van fysieke paraatheid, over bewegingsanalyse tot voedingsen mentaal advies", zegt Bob Verbeeck.

Het vernieuwde complex richt zich eveneens op de ondernemer. In het Energy Lab kunnen bedrijven de conditie van hun personeel of klanten laten screenen. Wanneer treedt er verzuring op? Hoe is het gesteld met hun uithoudingsvermogen? Op deze en andere vragen krijg je antwoorden na verschillende analyses.

 
Ontstressen met personeel in nieuwe Kim Clijsters Sports & Health Club
In het Energy Lab kunnen bedrijven de conditie van hun personeel of klanten laten screenen met de meest moderne technieken.
TC De Boneput wordt Kim Clijsters Sports & Health Club
TC De Boneput wordt Kim Clijsters Sports & Health Club.


Dit gebeurt onder meer met een lichaamsscanner die factoren als de spiermassa en het vetgehalte controleert. Om de conditie naar een hoger en stress naar een lager niveau te brengen, krijgt iedereen aangepaste oefeningen en een uitgebreide voedingsanalyse voorgeschoteld. Gezonde werknemers zorgen immers voor een gezond bedrijf.

Kim Clijsters Academy

Voor de competitieve (jonge) tennisser komt er de Kim Clijsters Academy. In deze tennisacademie krijgen de betere Limburgse, Belgische of internationale jonge talenten extra begeleiding voor een nog betere ontwikkeling.
De Academy is er niet alleen voor jong talent maar ook voor de bedrijfswereld. In de vorm van bijvoorbeeld incentives zijn ze er van harte welkom. Op deze aangename manier kan iedereen er zijn tennistalent verbeteren.