Nieuws

Z-Group sleept innovatie-award Voka in de wacht

Voorzitter van C.E.O.-Limburg toont innovatief gelaat tijdens dag van de Toekomst

Tijdens de 'Dag van de Toekomst' is de Limburgse VOKA INNOVATIE AWARD uitgereikt aan Z-Group. CEO Matty Zadnikar ontving de trofee uit handen van Vlaams Minister-President Kris Peeters. Andere laureaten waren Echo, Essec en Group Nivelles,

De 'Dag van De Toekomst' bood een forum om goede innovatieve voorbeelden te tonen aan de buitenwereld. Dit jaar reikte Voka – KvK Limburg, in samenwerking met ING en het Innovatiecentrum Limburg, de derde Limburgse VOKA INNOVATIE AWARD uit aan Z-Group. Als industriële dienstverlener voor de chemie en de energiesector verdiende Z-Group deze prijs omwille van haar innovatieve veiligheidsapplicaties.

Andere net-niet-winnaars waren Group Nivelles (ontwikkelde de I Drain, een drempelloos te installeren afvoergoot), Echo (producent van betonnen welfsels, die met Climadeck een systeem uitdokterde dat energiezuinig verwarmen en koelen toelaat) en Essec (telecombedrijf dat meedong met het verpleegoproepsysteem ICALL).

Met deze jaarlijkse award wil Voka – KvK Limburg de aandacht vestigen op vernieuwende producten, diensten en werkwijzen, die in Limburg ontwikkeld zijn. Z-Group treedt in de voetsporen van illustere winnaars als Visys (een fabrikant van hoogtechnologische sorteermachines voor fruit, groenten, afval,…) en Melotte (gespecialiseerd in de aanmaak van hoogwaardige onderdelen d.m.v. een volledig digitaal proces op basis van Additive Manufacturing–technologieën).

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: "Door succesvolle innovaties uit eigen streek in de kijker te zetten, willen wij Limburgse bedrijven en organisaties inspireren en stimuleren om na te denken over hun producten en diensten. Door deze award wordt het imago van Limburg als innovatieve regio in de verf gezet. Innovatie is geen exclusieve bezigheid van professoren met lange witte jassen, op zoek naar nieuwe high-tech producten.

 
Z-Group sleept innovatie-award Voka in de wacht
Matty Zadnikar


Matty Zadnikar bewijst met Z-Group dat ook procesinnovatie tot wonderbaarlijke resultaten kan leiden. Als voorzitter van C.E.O.-Limburg (Club van Eigenaars-Ondernemers) en als lid van de stuurgroep van het nieuwe Netwerk Gazellen (een netwerk voor groeibedrijven) binnen Voka – KvK Limburg weet Matty als geen ander dat innovatie tevens tot groei leidt."

De winnaar van de INNOVATIE AWARD werd bepaald door een deskundige jury, samengesteld uit: Herman Reynders (Gouverneur), Stijn Bijnens (LRM), Prof. dr. Wim Vanhaverbeke (U-Hasselt), Hugo Peumans (ASAP HR GROUP), Alfons Hauben (ING), Bruno Krekels (Innovatiecentrum Limburg) en Jeroen Bloemen (Voka – Kamer van Koophandel Limburg).