Nieuws

Ons doel is de resultaten van onze klanten te verbeteren

Deloitte is de grootste professionele dienstverlener van België. Zowel grote nationale en internationale ondernemingen als overheidsinstellingen en KMO's doen een beroep op de diensten van Deloitte. Het Deloitte-kantoor in Hasselt stelt zijn expertise ter beschikking van meer dan 450 bedrijven in de provincie Limburg.

Deloitte is met meer dan 2.400 medewerkers en 12 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, belastingsadvies, consulting en corporate finance. Het bedrijf maakt deel uit van het wereldwijde Deloitte-netwerk. Belgische bedrijven die internationaal actief zijn of dat willen worden, hebben via Deloitte België dan ook toegang tot de expertise van meer dan 168.000 professionals overal ter wereld. Het kantoor in Hasselt telt 80 medewerkers en heeft twee afdelingen, Audit & Enterprise Risk Services en Deloitte Fiduciaire.

Audit en risicoadvies voor familiale ondernemingen en multinationals

De eerste afdeling van het Deloitte-kantoor te Hasselt is Audit & Enterprise Risk Services (AERS). Dominique Roux, verantwoordelijke partner voor AERS Deloitte Hasselt legt uit: "Deloitte beschikt over heel betrouwbare en krachtige audittools die onze medewerkers in staat stellen om auditdiensten van topkwaliteit te leveren, zowel aan familiale ondernemingen als aan multinationals. Zo worden de risico's van de financiële gegevens op verschillende manieren geëvalueerd, onder meer door financiële informatie te analyseren, trends vast te stellen en ongewone balansen en elementen op te sporen. Uiteraard werken onze teams daarbij heel nauw met de klant samen. Ze organiseren grondige discussies met het management en de auditcomités. Verder evalueren ze de betrouwbaarheid van de interne controleomgeving en onderzoeken ze in hoeverre de klant gebruik maakt van technologische hulpmiddelen om zijn financiële rapportage te verbeteren. Het uiteindelijke doel van onze service is onze klanten te helpen hun resultaten te verbeteren en hun risico's beter te beheersen." Deloitte kan deze auditservice overigens verder aanvullen met een brede waaier van adviezen en niet-attestgebonden diensten. Deze omvatten onder meer forensisch advies, IT-beveiligingsrapporten, advies rond corporate governance, interne en operationele audits, de verbetering van processen en controles, risicobepaling, werkkapitaal en kostenbeheersing. "Bij onze aanpak staan klant, kwaliteit en ervaren en gemotiveerde medewerkers voorop. Op die manier kunnen we ons differentiëren en het verschil maken", besluit Dominique Roux.

Een complete fiduciaire service voor KMO's

Deloitte Fiduciaire biedt een unieke dienstverlening inzake accountancy, fiscaaljuridisch en financieel advies voor KMO's. "De draaischijf in onze dienstverlening is de vaste dossierbeheerder," zegt Luc De Werdt, Partner Deloitte Fiduciaire Hasselt.

 
Luc De Werdt - Dominique Roux
Luc De Werdt - Dominique Roux


"Dat is meestal een accountant-belastingconsulent die na jaren van intense samenwerking een hechte vertrouwensrelatie met de klant heeft opgebouwd. Hij of zij kent het bedrijf van zijn klanten door en door. Via die vertrouwenspersoon heeft de bedrijfsleider ook toegang tot een brede waaier van specialisten. Zo kunnen we, afhankelijk van de opdracht, altijd een team samenstellen bestaande uit accountants, belastingconsulenten, juristen gespecialiseerd in directe en indirecte fi scaliteit, burgerlijk en sociaal recht, vennootschapsrecht of specifieke KMO-consultants. Op die manier kunnen we accuraat en snel reageren op elke vraag van de klant."

Dat de klanten die aanpak en service op prijs stellen, bewijst het Q*For Client Satisfaction label dat alle kantoren van Deloitte Fiduciaire kregen toegekend. Dit kwaliteitslabel wordt uitgereikt door een onafhankelijke organisatie na een grondige audit. Om een Q*For label te krijgen, moet minstens 80% van de ondervraagde klanten tevreden tot zeer tevreden zijn over de dienstverlening.

Een andere dienstverlening waarmee Deloitte Fiduciaire zich onderscheidt, is het 'KMO Kompas'. Deze studie, die jaarlijks verschijnt, geeft een overzicht van de financiële en operationele slagkracht van Belgische KMO's aan de hand van 10 financiële kengetallen. Op de website www.kmokompas.be vindt u een tool waarmee u de financiële prestaties van uw onderneming kunt vergelijken met die van de doorsnee Belgische KMO en ondernemingen uit uw sector.