Nieuws

Matty Zadnikar nieuwe voorzitter C.E.O.- Limburg

Eigenaar-ondernemer om trots op te zijn

Matty Zadnikar (Z-Group) wordt de nieuwe voorzitter van C.E.O.-Limburg, de Club van Eigenaars Ondernemers. Matty volgt vanaf 1 september Bart De Witte (De Witte Communicatie) op die na 10 jaar voorzitterschap niet meer kandidaat was voor een nieuwe termijn. Bart De Witte blijft wel de vertegenwoordiger van C.E.O.-Limburg in de raad van bestuur en het bestuurscomité van Voka - Kamer van Koophandel Limburg.

De algemene vergadering van C.E.O.-Limburg verkoos gisterenavond unaniem Matty Zadnikar tot nieuwe voorzitter. Zijn mandaat, dat 4 jaar loopt, gaat in vanaf 1 september 2008. Ontslagnemend voorzitter Bart De Witte was bijzonder in zijn nopjes. "Een gepassioneerde ondernemer als Matty is voor mij de gedroomde opvolger", stelt hij. "Het is goed dat er na 10 jaar voorzitterschap een frisse wind door het huis waait. Uiteraard blijf ik zelf actief binnen C.E.O.-Limburg en als vertegenwoordiger van C.E.O. in de raad van bestuur en het bestuurscomité van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Bart Balis (Brouwland) en Johan Dehaese (Advocatenkantoor Dehaese & Dehaese) werden herverkozen als ondervoorzitters.

Gedroomde voorzitter

Matty Zadnikar (46) is CEO, eigenaar en oprichter van Z-Group. De Belg met Sloveense roots startte zijn carrière in de mijn van Eisden, als ondergrondse gas-, lucht- en stofmeter binnen de veiligheidsdienst. Na de sluiting van de mijn in 1988 werkte hij als hoofdinstructeur voor Irea. In 1995 richtte hij zijn eerste bedrijf op.

Z-Group is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevende West-Europese groep van industriële dienstverleners, met een specialisatie in de (petro)chemie, energie- & staalindustrie.

 
Matty Zadnikar nieuwe voorzitter C.E.O.- Limburg
Matty Zadnikar

Z-Group overkoepelt 5 divisies: Z-Safety (het vroegere SRS, Turnaround Safety Management), Z-Services (beheer van industriële arbeidsmiddelen), Z-Staffing (projectspecifiek interimplatform), Z-Rental (verhuur van industriële arbeidsmiddelen) en Z-Monitoring (veiligheidstechnologie).
Elk van deze divisies kenmerkt zich door een innovatieve marktbenadering en creatieve dienstverlening voor z'n klanten. De Z- Group met hoofdkantoor te Dilsen-Stokkem realiseerde in 2007 een omzet van 48,5 miljoen euro en stelt 580 mensen tewerk.