Nieuws leden

Z-Matic: het innoverende product van de Z-Group zet opmars verder

De Z-Matic, een volautomatische beheerstool voor uitgifte/inname van arbeidsmiddelen en verbruiksgoederen - dewelke zijn kunnen al geruime tijd heeft bewezen in de Duitse bouwmarkt - heeft nu zijn intrede gedaan in de (petro)chemie en energiemarkt. Daarnaast ligt de focus op de Belgische bouwmarkt waar er gemikt wordt op grote bouwprojecten met veel onderaannemers.

Zowel onderhoudsgevoelige als verbruiksgoederen kunnen via dit platform verdeeld worden. Medewerkers kunnen d.m.v. een gepersonaliseerde badge de persoonlijke beschermingsmiddelen en gereedschappen afhalen die aan hun gebruikersprofiel beantwoorden én na afloop weer veilig achterlaten. De tool geeft een perfect zicht op wie wat waar gebruikt. Dagelijks worden alle uitgiftedata automatisch doorgestuurd, zodat in de nodige vervangingen en aanvullingen kan worden voorzien.

Het grote voordeel van de Z-Matic is de kostefficiëntie. De keuze voor een geautomatiseerd systeem tegen vaste kostprijs maakt het mogelijk om een rendabele mix te maken tussen shopbeheer en automatisatie en toch de volledige controle te bewaren over de uitgifte en teruggave van het materiaal.